Noticias

Tornar al llistat de notícies

50 aniversari de Floristeria Casamitjana

12/05/2022

Floristeria Casamitjana compleix 50 anys de portes obertes a Cerdanyola oferint perfums naturals i colors i implicant-se en la vida social i cultural de la ciutat. Per començar a celebrar l’aniversari presenten la mostra ‘Floralia’ amb creacions de Marutxi Beaumont.

L’actual ànima de Floristeria Casamitjana, la Maria Casamitjana Berenguer, recordava que la idea d’obrir una floristeria va ser del pare, el Lluís Casamitjana Vila, jardiner i treballador a l’Institut Botànic de Barcelona, que va veure com molta gent passava pel Mercat de les Flors a comprar flors. Els motius eren ben prosaics, tenir un negoci que procurés ingressos extres per mantenir tota la família i poder procurar estudis a les tres filles i un fill del Lluís i la Maria Rosa Berenguer Renom, el Lluís, l’Anna, la Cesca i la Maria.

La feina va esdevenir passió per la Maria Casamitjana, que quan podia acompanyava als pares a comprar les flors al mercat, fins decidir que volia dedicar la seva vida a l’art floral davant les reticències del pare, que pensava que la jardineria era un ofici per a homes. Tossuda, la Maria acaba ingressant a l’Escola Ohara d’Art Ikebana i mentre cursa estudis obre l’Escola d’Art Floral, on es matricula com alumna de la primera promoció i de la que acabarà essent mestre.

Maria Casamitjana sempre ha buscat fer de la botiga un aparador obert a la ciutat, implicant-se en el que qualifica com història d’amor amb Cerdanyola, participant en tot tipus d’activitats. Per a la Maria, les flors estan íntimament connectades al cicle de la vida i són presents en els nostres moments més importants, siguin de felicitat o tristor, de maner que són una manera molt especial d’estar al costat de la gent. En certa manera, la pròpia existència de les floristeries són un motiu d’esperança per creure en la nostra societat.

Per celebrar aquest 50 anys, Floristeria Casamitjana ha previst tot un seguit d’actes per compartir amb la ciutadania. El primer ha estat l’exposició Floralia, un recull d’obres en diverses tècniques obra de l’artista Marutxi Beaumont inspirada en Les Floralies, festes de l’Antiga Roma en honor de l deessa Flora, i el cicle natural.

L’exposició es pot visitar fins el 31 de maig al local adjacent a Floristeria Casamitjana, al carrer de Sant Martí, 104. Tota la informació sobre Floristeria Casamitjana i les activitats que organitza es pot consultar al web https://www.floristeriacasamitjana.cat.